woensdag 1 september 2010

Anticlimax

Stralende gezichten
En zo ging Euro Disney voorbij. Wat waren ze blij. Eindelijk even weg, even uit de sores. Vrijdags daarvoor Fleur nog geopereerd en huppekee, zondagochtend de rolstoel in en via een politiewagen, de Thallys in en toen was er eindelijk Euro Disney en Woensdags véél te vroeg terug, hoge koorts (40.2). Een uur na thuiskomst al weer op weg naar het ziekenhuis. 's-avonds laat weer thuis: "blaasontsteking" kortom vrijdag terugkomen en gelijk opgenomen! En daar ligt ze nu nog steeds. Afgelopen dinsdag 31 augustus zou haar arm geamputeerd worden. Wat een wetenschap, wat een ellende, wat een narigheid. Het kon niet doorgaan omdat ze ook nog aan de anti-biotica zat. Hopelijk nu a.s. vrijdag. De wetenschap maakt me misselijk. Zo'n arm kind, wat een narigheid en wat een narigheid voor het hele gezin. Ze kunnen niet eens in elkaars armen uithuilen, want er is er altijd een bij Fleur en de ander thuis met Roos. Dat wisselt elkaar wel af, maar doet een relatie volgens mij geen goed, maar het gáát gewoon niet anders. Het is pompen of verzuipen. Ieder wil voor de ander sterk zijn, moet zelfs sterk zijn, maar dat is zwaar, dat is héél zwaar.
Het is om wanhopig van te worden. Het valt ook ons zwaar. Als opa en oma sta je er bij en je kijkt er naar en dat is alles wat je kunt doen.
Je ziet het verdriet in de ogen van je zoon, je leest zijn wanhoop, je "voelt" het, je kent hem "te" goed en toch kun je niks doen. Arme zoon, het is "zijn" kind die zo lijdt, maar "hij" is de mijne.
Fleur Picasso
En Fleur? Die tekent en schildert plafondtegels alsof het niets is. Ze verft graag want -zoals ze zegt- dat maakt mijn hoofd lekker leeg. Tsja, wat zal er in dat koppie omgaan? Wie het weet mag het zeggen en dan in die van Roos? Ik kan er alleen maar naar raden, om over die van Joost en Nicole ook maar niet te spreken en misschien wil ik het liever ook niet weten.
Het enige wat ik kan doen is een kaarsje laten branden in de hoop dat iets of iemand eindelijk een beetje licht op alles laat schijnen en de hele zaak wat draaglijker kan maken, dat zou toch wel fijn zijn.
En bovendien .. baat het niet dan schaadt het ook niet!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten